De stichting

Ons verhaal

Niet graag een lege maag. Dat was wat onze oprichter Johan in 2016 dacht toen hij merkte dat er flink wat kinderen zonder ontbijt of lunch naar school gaan. Na een aantal jaren proefdraaien met ontbijtjes voor één Rotterdamse school, besloot hij in 2019 het grootser aan te pakken. Stichting Niet Graag een Lege Maag was geboren. De naam verklapt het al: met de stichting maken we ons hard voor kinderen die met een lege maag naar school gaan, terwijl het voor de jongsten onder ons juist zo belangrijk is om zorgeloos te kunnen spelen, leren en concentreren. En dat gaat niet zonder een lekkere en voedzame boterham.

Daarom maken we met een team vrijwilligers, donaties en partners zo’n 2000 boterhammen per dag en leveren dit, samen met een pakje drinken en een stuk fruit, aan diverse scholen in heel Rotterdam. Sinds dag één kiezen we voor de beste ingrediënten. Zo wordt het brood elke ochtend vers gebakken en besmeren we de boterhammen met allerlei soorten vers én gezond beleg.

Ons team is doordrenkt met de Rotterdamse mentaliteit van solidariteit, saamhorigheid en vooral hard werken. Niet lullen, maar poetsen. Samen vormen we een hechte familie die niet rust totdat elke buik is gevuld en iedere glimlach is teruggekeerd. En dat bij ieder kind in Nederland. Want dát is onze missie.

Ons team

Ons team bestaat uit het bestuur en vrijwilligers. Het bestuur van de stichting bestaat uit een voorzitter, een secretaris en een penningmeester, en handelt volledig op vrijwillige basis (onbezoldigd).

Werken voor een goed doel

Wil jij een bijdrage leveren aan onze missie: ieder kind in Nederland de juiste voeding om naar hartelust te kunnen spelen, leren en concentreren? De stichting is namelijk altijd op zoek naar vrijwilligers. Vul onderstaand formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact op.